Милан Ливада

Милан Ливада

петак, 31. јул 2015.

Како ћемо то "прошлост препустити повјесничарима"?!

120. Недељна хроника за Интернет издање емисије Завичај, за 28.07.2015,
од Глас Крајине у Војводини

КАКО ЋЕМО ТО „ПРОШЛОСТ ПРЕПУСТИТИ ПОВЈЕСНИЧАРИМА?!“

         Ово је 120. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Интернет издање  емисије Завичај. У недељи од 20. до 26.07.2015. године забележили смо изјаву која провоцира наша крајишка осећања. У Београду је 22. јула боравило трочлано Пред-седништво Босне и Херцеговине. Његов представник на конференцији за медије, као поенту за помирење је рекао: „Оставимо прошлост повјесничарима.“
         А каква је та „повјест“ коју они пишу ми Крајишници добро знамо. Да нас не спаси Русија недавно би резолуцијом Велике Британије у Савету безбедности УН српски народ био оклеветан као геноцидан?! Какав је само то цинизам светских моћника! Српски народ који је највише страдао, а над нама Крајишницима је спроведен најбруталнији геноцид, по њима, треба дотући до бесмисла!
       Питамо се где се изгубила она избалансирана резолуција или декларација – како ли се већ зове тај документ – Коштуничине Владе Србије? У њој је прецизно речено да је у прошлим ратовима српски народ највише страдао, да су страдали и друи и да се са дужним пијететом морамо односити према свим жртвама. Потоње српске владе су имале манир да се извињавају, занемарујући при томе српске жртаве.
       Ми, пореклом из Крајине, који смо из „остатка закланог народа“ и који се боримо против заборава жртава усташког геноцида, у том антиратном ангажману, питамо: 1. Зашто никад, у прошлости и сада у наше доба, није примењено дејство правне државе и зашто нису процесуирани злочинци?  И, 2. Докле ћемо се ми клањати туђим жртвама, а заборављати своје?! Докле тако?!  

Милан Ливада

Нема коментара:

Постави коментар