Милан Ливада

Милан Ливада

уторак, 8. децембар 2015.

Поштени кажњени, криминалци награђени

139. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 08.12.2015.,
од Гласа Крајине у Војводини за емисију Завичај

ПОШТЕНИ КАЖЊЕНИ КРИМИНАЛЦИ НАГРАЂЕНИ

Желимо добро вече поштованим слушаоцим Радија Фрушка гора. Ово је наша 139. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за емисију Завичај. 

У недељи од 30.11. до 06.12.2015. забележили смо, ништа необично за земљу Србију, него нешто већ виђено безброј пута. Њени лојални грађани насамарени су и тешко кажњени, док су они који не поштују закон, а свако непоштовање државне законитости је криминал, дебело профитирали. Ради се о Закону о озакоњењу објеката. 

Чуо сам овакву причу, док је тај фамозни закон био још у припреми. Један наш честити Кордунаш, професор и директор гимназије а после чиновник у државним институцијама, рече ми. Пази, ја сам држави за све прописане дажбине, за градњу моје куће у Ветернику, платио толико много да је то било трећину њене вредности! Ветерник је, иначе, предграђе Новог Сада, некад далека гола ледина на коју су се населили слепи српски ратни добровољци. Ослепили су у ратним борбама на Солунском фронту, на коти Ветерник, па су свом новом станишту дали име места сопственог страдања. Већином су то наши Крајишници, поштен и радан свет. После ове кратке напомене враћамо се наставку приче нашег Кордунаша: - А сад онима, који су градили виле на недозвољеним местима, и за све објекте које су незаконито изградили, све треба да буде легализовано џабе?!

Добро сам запамтио ово реаговање, мада тада нисам знао о чему се ради, јер те скупштинске сесије више и не гледам. Сетио сам се приче, после реаговања шефа државе, који чак рече да је то криминал и слично и да би и Уставни суд требало о томе да се изјасни! Било би то, заиста, право државничко оспоравање, да он закон није потписао, а тек га онда оспорио?! Још рече, да га је потписао из социјалних разлога! Јест, да међу тим мноштвом има и сиротиње, али су главни профитери тешко опљачкали државу! Из Министарства грађевине кажу да је Закон потписан и они га таквог примењују! Лепа је то новогодишња државна честитка маси њених нелојалних поданика, а нама који поштено плаћамо тако и треба кад прави здрави ћутимо и трпимо! Још нам криминалци кажу: -Ко вам је крив кад сте глупи?!

Милан Ливада



Нема коментара:

Постави коментар