Милан Ливада

Милан Ливада

понедељак, 22. јун 2020.

КАД БИ И ДРУГИ ЧИНИЛИ КАО НОЛЕ!?


354. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 16.06.2020.
од  Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина"

КАД БИ И ДРУГИ ЧИНИЛИ КАО НОЛЕ!? 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 354. Недељна хроника из Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина".
                Завршетак недеље од 08. до 14. јуна 2020. је био у знаку затварања хуманитарног медијског тениског спектакла "Адрија тур" у Београду. Током његовог тродневног трајања, од петка до недеље, егзибиционо надметање најбољих тенисера света пратили су преко видео канала милиони гледалаца на планети. Заслуга за овај планетарни догађај, у промоцији Србије, Београда и тениског спорта,  припада Новаку Ђоковићу, првом тенисеру света и српском хуманитарцу без премца. Београд је тих дана био тениски центар света у времену када још траје прекид свих такмичења у овом спорту због пандемије корона вируса. Уочи припрема турнира видели смо на телевизији како је Ноле са супругом Јеленом донирао једној београдској здравственој установи милион долара за вредан апарат у лечењу. Чувен је гест да је Ђоковић и Италији дао донацију за лечења од ковида 19.
            Такво понашање највећег Србина у овом нашем катастрофалном времену заслужује све комплименте и захвалност целе нације и њених надлежних предводника. Ђоковић је талентом и самопрегорним радом постао најбољи на свету у спорту којим се бави. Тај ход и трајање на висовима светског броја један доноси и високе приходе. Ноле национале, међутим, није заборавио на бедни положај свога народа. Када су га на једној конференцији за медије питали о његовим приходим одговорио је да је непристојно о томе причати када радник у његовој земљи нема ни 200 евра месечно!?
            Зато смо овај наш осврт насловили: Кад би и други чинили као Ноле!? Мислимо,  пре свих на српске тајкуне и челнике из државног руководства, који су током своје тридесетогодишње владавине опљачкали Србију и од ње од средњоразвијене направили насиромашнију земљу Европе! Да имају имало хуманитарног нерва тешко је и замислити какав би резултат и одјек њиховог доброчинства био у српском народу. Апсурдно је код споменутих и помишљати на ту моралну компоненту, јер да имају морала не би се у пљачки Србије спрдали са стварношћу да фабрику присвоје за један динар?! У тој српској трагедији Ђоковићево доброчинство делује као идеал недостижан српским богаташима, а о тајкунима и владарима не вреди ни говорити!?
            Тако је то у земљи Србији, а докле ће не знамо!?

            Милан Ливада




Нема коментара:

Постави коментар