Милан Ливада

Милан Ливада

понедељак, 22. јун 2020.

КРИВИ ШТО СМО ЖИВИ


352. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 02.06.2020.
од  Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина"

КРИВИ ШТО СМО ЖИВИ 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 352. Недељна хроника из Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина".
            У недељи од 25. до 31. маја наш хроничарски осврт насловили смо Криви што смо живи!  Тема се односи на позицију пензионера, којој припада и аутор овог осврта и однос друштва према њима. Посматрамо ситуацију у рату против невидљивог непријатеља коронавируса. Тај планетарни рат, који је дословно захватио цео свет, још није при крају и Бог зна како ће се и када окончати!? Потврдило се познато правило да у сваком рату најпре страда истина! А поготово се то дешава у овоме актуелном биолошком или ко зна каквом  сукобу и са каквим злим намерама. Први пут су у информисању и ратној пропаганди завидну улогу одиграле друштвене мреже. Доставиле су нам толико вести и тврдњи по којима смо најугроженији ми стари људи, посебно пензионери!
            Откуд толики презир и нечовештво према најстаријем делу човечанства?! Кажу да је то паклени план глобалиста, који су ово зло које нас је снашло смислили под слоганом златна милијарда. Злочинци су направили вирус, или опасну бактерију како тврде у Италији, која треба да безобзирно убије преко седам милијарди људи! После би сва богатства света остала тој златној милијарди. У првом удару који преживљавамо су успели да заразе баш све земље света, јер је шест милиона људи оболело, а више од три стотине хиљада умрло од ковида 19. Изгледа да је даље ширење пандемије заустављено, али ће последице за све бити катастрофалне. 
            Да ли је на светској сцени модерни лапот?! То је назив за убијање стараца и немоћних примењиван у прошлости на европским и азијским просторима, као и у српским земљама. Актуелна зла намера за масовним уништењем човечанства показује да свет није напредовао у хуманости и доброчинству, већ су се његови предводници определи за невиђено ратно насиље. Похлепа и незајажљивост богатих за новцем и уживањем помрачила им је ум и створила нагон да већ деценијама примењују разне облике за помор човечанства. Ово сада је требао да буде завршни ударац. Прва мета у том походу су стари који су по њима криви што су живи!?
            Недостатак хуманости и солидаризма у српском друштву такође је трајно присутан. Три деценије се овде смењују разна ратна насиља. У њима су најгоре прошли Срби Крајишници, који су изгубили завичај. На примеру њиховог страдања смо се уверили колико је кобно што у целом друштву, па и међу избеглим Крајишницима нема хуманитар-них организација, саосећања према најстрадалнијим сународницима нити било којег другог облика помоћи!? А многи гладују. Колико ће садашње ратно стање погоршати њихов положај видеће се, јер тешко да га може побољшати?!

            Милан Ливада
              







Нема коментара:

Постави коментар