Милан Ливада

Милан Ливада

четвртак, 20. април 2017.

НЕМОЈТЕ ВИ ГЛЕДАТИ ШТА ЈА РАДИМ ВЕЋ СЛУШАЈТЕ ШТА ГОВОРИМ

204. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  14.03.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

НЕМОЈТЕ ВИ ГЛЕДАТИ ШТА ЈА РАДИМ
ВЕЋ СЛУШАЈТЕ ШТА ГОВОРИМ

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 204. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 06. до 12. марта 2017. године забележили смо како у изборној кампањи, за шефа државе Србије, пропагандисти кандидата из актуелне власти, дакле они из медијске сфере, говоре и пишу да смо ми малтене најбољи у свему?! Ми, који у тој медијско пропагандној сфери битишемо пола века, знамо да смо последњи у свему. Они најревноснији његови обожаваоци галаме како се може владати само онако како он то чини! Они још горљивији вичу да му треба подићи споменик за сваку фабрику у губицима коју је продао странцима! Дакле, колико продатих фабрика толико споменика?! Наравно, по њима је опозиција тотално безвредна, она нема програме, само вређа и клавеће актуелну власт. Најапсурдније је када говоре како су одузете пензије два пута повећане и готово су веће од пређашњих. Као да ми пензионери којима су одузели имовину не знамо колико нам је отето и колико примамо. Истовремено су радници из најбољих јавних предузећа пред Владом у Београду протествовали да не могу са 30 хиљада динара месечно, после смањења плата, да преживе. Ови апсурди из српске стварности данас и овде подсетили су на причу из сремског села. Његови сељани су побожно у цркви слушали Божју реч њихова попа на литургијама. Међутим, гледали су како се он ван цркве сасвим друкчије понаша, ни близо ономе шта њима прича! Салете они попа једног дана и кажу му да не разумију такво његово понашање. А он је њима на примедбе одговорио: - Немојте ви гледати шта ја радим већ слушајте шта говорим!
Чудно је како се таква пропаганда благонаклоно прима у делу народа. Сећамо се да су наши Крајишници `90. година минулог века на митинзима обожавали ондашњег владара из Београда, са бројном поданичком иконографијом. Задесио их је бруталан прогон од нових хрватских власти. Више од четврт века после, у актуелној изборној кампањи, део избеглог српског крајишког народа еуфорично подржава кандидата који је био у ондашњој српској владајућој гарнитури када су протерани из исконског завичаја! Ништа чудно за свесрпске (не)прилике. Озбиљни аналитичари су утврдили да половина српског бирачког тела редовно гласа за сваку власт. То је она жалосна карактеристика дела српског биралишта која говори:"Гласаћу за тебе кад будеш на власти"! Па нека вам је срећно Крајишници!

Милан Ливада
 


Нема коментара:

Постави коментар