Милан Ливада

Милан Ливада

петак, 30. јун 2017.

БРАВО ДАНИЦЕ!

218. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  20.06.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

БРАВО ДАНИЦЕ!
Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 218. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 12. до 18. јуна 2017. године забележили смо непоколебљиву борбу једне храбре и умне докторице, специјалисткиње за онкологију, да се народу каже истина о тешким последицама НАТО бомбардовања. Пошто се бори за народна права народски смо подржали њену борбу насловом Браво Данице! Ради се о проф. др Даници Грујичић, шефици београдске онкологије која подуже, преко тв обраћања, упозорава нацију на пораст оболевања и умирања од малигних болести. У поменутом времену учествовала је у емисији на РТС-у 1, на ову тему, са још троје учесника са одговарајућим академским титулама. Било је 2:2, речено спортским речником. Уз Даницу је био адвокат Алексић, који припрема тужбу. На потпуно супротној страни, правник Антонијевић из Јукома и представница института Батут, тврдили су да је било каква правда неостварива и да малтене нема никаквих последица од баченог уранијума на Србију.
Темпераментна онкологисткиња Грујичић обавестила је тв аудиторијум да је 1999., на Србију бачено 10 до 15 тона уранијума; да је анализу требало урадити још 2000.; да се ескалација малигних болести од уранијума очекује од 2019. године; да се у извештају УН налазе докази за еколошки геноцид; да су судови Италије и Велике Британије доказали да су њихови војници на Косову оболели од последица осиромашеног уранијума; да ће наши адвокати користити те налазе у случају наше тужбе; да је држава некоректна према својим грађанима што им не каже истину и што не предузима ништа за заштиту здравља људи, нарочито на југу Србије... На крају емисије је Даница, изнервирана понашањем водитељице наклоњене опонентима њених ставова, револтирано захтевала: - Кажимо народу истину, ма каква она била! Ако је по вашем реците да могу поново да нас бомбардују!
И у овом случају, много важном за здравље нације, видели смо неразумну конфликтност српских стручњака, код којих би требало да је најмање има. Чак се на залагање докторице Данице, које је високо патриотско и добронамерно, у јавном дискурсу  гледа са подсмехом и тоталном негацијом од бројних аутошовиниста, склоних самопорицању и поспрдном говору о свом народу. Зато тако убрзано и нестајемо.


Милан Ливада


Нема коментара:

Постави коментар