Милан Ливада

Милан Ливада

недеља, 11. јун 2017.

КОМЕ ЗВОНЕ "КРУШЕДОЛСКА ЗВОНА"

215. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  30.05.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

КОМЕ ЗВОНЕ "КРУШЕДОЛСКА ЗВОНА"

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 215. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 22. до 28.05.2017. године забележили смо одјеке са саборовања прогнаног српског крајишког народа у манастиру Крушедол.
Коме звоне “Крушедолска звона”? Звоне  губитничким српским вођама да се призову памети и зауставе друштвену ерозију народа са којим апсолутистички владају. Најновије гарнитуре српских вођа  још се нису освестиле од бројних пораза у последње три деценије! Нити знају шта би ваљало смислено чинити за спас нације!
Тако би се, по нашем суду, могла укратко свести порука са 11. црквено-народног сабора “Крушедолска звона”, одржаног 27. маја у порти најстаријег фрушкогорског манас-тира Крушедол. То је био први сабор на почетку друге деценије његовог трајања. На њему се окупљају прогнани Срби Крајишници из бивше Републике Српске Крајине.
  Намера је да се наш исконски завичај, у којем нам је Бог подарио живот, никад не заборави; да се памти наша историја; да се баштини култура сећања; да се са посебним пијететом односимо према много страдалом српском крајишком народу на крајишкој голготи; да се младе генерације Крајишника оспособљавају, да у неком погодом времену, изборе достојну сатисфакцију за историјску неправду која нам је нанета...
  На све то учесницима сабора луцидно су указали владика сремски Василије и бард српског песништва Матија Бећковић. Политичара није било, мада организатори по њима мере успех свога ангажмана. Они пред изборе окупе Крајишнике и онда их лаковерне  лажним обећањима наведу да гласају за њих.
       
 Милан Ливада




Нема коментара:

Постави коментар