Милан Ливада

Милан Ливада

среда, 27. септембар 2017.

ИГРУ ВОДЕ СПОРТИСТИ КРАЈИШКО-ВОЈВОЂАНСКОГ ПОРЕКЛА

230. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  12.09.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

ИГРУ ВОДЕ СПОРТИСТИ КРАЈИШКО-ВОЈВОЂАНСКОГ ПОРЕКЛА 

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 230. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 04. до 10.09.2017. године правимо осврт на блиставе успехе српских спортиста, међу којима они крајишко-војвођанског порекла, колоквијално кажемо, воде игру. Онима којима ће уводна реченица засметати као тобожња деоба, а у ствари су они ти интриганти који нас деле и који српско друштво праве претерано конфликтним, поручујем да је то само указивање да у свесрпском амбијенту има оних који дају велики допринос доброј ствари, а то им се не признаје. Наши врхунски спортисти од средине августа освајају медаље, или се још увек боре за највиши пласман, у европским и светским такмичењима. Једино су они равноправни у приказивању српских вредности на међународној сцени са спортским велесилама.
Тако смо у једном дану, у суботу 02. септембра, забележили три међународне утакмице српских мушких репрезентација. На Европском првенству у Истанбулу кошаркаши предвођени Миланом Мачванином, који је наше горе лист, изгубили су у равноправној игри минималним резултатом од Русије. Следиле су победе над домаћом Турском и Великом Британијом, па очекујемо медаљу. Одбојкаши су споменутог дана изгубили полуфиналну утакмицу од Немачке, иако су повели са 2:0. Већу сутрадан су смогли снаге и у пет сетова победили неугодну Блегију и освојили бронзану медаљу. Предводи их прослављени одбојкаш, а сада селектор Никола Грбић. Такође, тога 02. септембра, у Београду је фудбалска репрезентација Србије победила Молдавију у квалифи-кацијама за Светско првенство у Русији. Три дана касније,  у уторак 05. септембра, када је емитована емисија Завичај, ти исти фудбалери су направили подвиг. Победили су директног ривала за прво место Северну Ирску, на њеном стадиону. Сви смо увеђени да ће у преостала два меча потврдити престиж и, најзад, отићи на ПС. Једини стрелац је био Коларов, Сремац из Војке, који са другим Сремцом Ивановићем води игру фудбалера.
У Лондону је последњег дана августа у дијамантској лиги Ивана Шпановић, скоком у даљ од 6:70 метара, освојила прво место. Тиме је потврдила прошлогодишњи тријумф најбоље атлетичарке у овој дисциплини у Европи. Тако је сваког лета. Само нам спортисти доносе ведре теме, док је све остало суморно и мучно.

Милан Ливада



Нема коментара:

Постави коментар