Милан Ливада

Милан Ливада

среда, 29. новембар 2017.

ПРЕСУДА МЛАДИЋУ ЂАВОЛСКА РАБОТА СВЕТСКИХ МОЋНИКА

241. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 28.11.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

ПРЕСУДА МЛАДИЋУ ЂАВОЛСКА РАБОТА СВЕТСКИХ МОЋНИКА
 
Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 241. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 20. до 26. новембра 2017. године главна преокупација свеколиког Српства била је драконска пресуда Хашког трибунала српском генералу Ратку Младићу. Десило се оно од чега су стрепели сви они који се истински осећају као Срби: првостепе-ном пресудом Младићу је одређена доживотна робија. То је ваљда последња одмазда тог антисрпског суда јер, како је најављено, 21. децембра ове године престаје његово постојање. Камо лепе среће да га никада није ни било.
Сви Срби, који бдију и стрепе над судбином српског народа и његове државе са олакшањем и одобравањем су примили реаговање Његове светости патријарха српског Иринеја. Он је оценио да су ђаволи осудили Ратка Младића, а цела нација трпи последице ђаволских дела светских моћника. Велика је ствар да је први човек Српске православне цркве проговорио са верске платформа о злоделима прононсера агресивног католицизма. То може да мобилише не само верујући народ, него и шире слојеве друштва којима је на срцу Српство. У грађанском делу друштва на линији патријархове поруке огласиле су се неке опозиционе странке, парламентарне и непарламентарне, које су осудиле пресуду Младићу. Било је у Београду и Новом Саду јавних протеста против Хашког трибунала. Да у овом контексту споменемо да је Русија у више наврата пледирала на светску јавност да је постојање Хашког трибунала одавно изгубило сваки смисао и тражила да он престане са радом. Чудно је да овај захтев утицајне светске силе није подржан од званичне Србије. Такво понашање је навело министра иностраних послова Русије Лаврова да једном приликом изјави на Савету безбедности Уједињених нација, када се расправљало о Косову, да Руси не могу да буду већи Срби од Срба?!
  Српски непријатељи, међу којима у актуелној ситуацији предњачи тај неправедни трибунал, делују још од крсташких ратова са платформе агресивног католицизма. Главни је смисао таквог деструктивног ангажмана уништење православља. Успели су да униште Византију, у целини чисто православно Источно Римско Царство које је трајало хиљаду година, а сада то раде малој Србији. Те њихове зле намере олакшавају бројни српски ауто-шовинисти и самопорицатељи свега православног. Кад њима тако нешто поменеш у стању су да линчују сваког ко се супростави њиховом срљању у окриље оних који су нас варварски бомбардовали и оставили уранијум који ће трајно тровати нацију. У њиховом реаговању на хашку пресуду Младићу било је дисонантних тонова и у оглашавању неких званичника. Демократска опозиција одувек подржава и наставља да одобрава деловање свих међународних институција које углавном делују са антисрпске платформе. У таквој трагичној подељености српског друштва тешко ћемо се исчупати из колонијалног положаја и диктата страног фактора.

Милан Ливада   



Нема коментара:

Постави коментар