Милан Ливада

Милан Ливада

среда, 8. април 2015.

Како до истине о Сребреници?!

104. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 07.04.2015.
од Гласа Крајине у Војводини за емисију Завичај

КАКО ДО ИСТИНЕ О СРЕБРЕНИЦИ?! 
           
           Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 104.  Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за емисију Завичај.

           За минулу недељу од 30. марта до 05.04.2015, издвојили смо догађај  у амфитеатру новосадског СПЕНС-а. Тамо је 02.04.2015. приређено представљање чудесне књиге пуковника у пензији Ратка П. Шкрбића Сребреничка подвала. Пријатно је изненадило огромно интересовање наших Крајишника за истину којом се побијају гомиле лажно исконструисаних измишљотина туђинаца да Србима наметну терет геноцида у минулом грађанском рату. Такав одзив и аплаузима одобравано саопштавање чињеница потврђују да народ жели истину и да је свестан лажи и обмана, којима га засипа одвратна политичка и медијска пропаганда. Друго, посебност је што је овај пројекат остварила невладина организација „Сребреница“, чији је циљ утврђивање истине о том срамном насртају да се лажно оптуже Срби. Њен челник каже: Истина је установљена чињеница.

 Зашто кажемо да је предочена књига на ову тему чудесна? Зато што је њен аутор, у својству високог војног официра, прошао пакао грађанског рата у БиХ и носи тешке последице по своје здравње. Био је сведок у Хашком трибуналу, у коме су на високе казне осуђени његови бројни саборци из Војске Републике Српске. Све те лажне оптужбе су га навеле да разобличи несхватљиву уроту страних и домаћих агресора на Српство. Тако је у овој књизи користио искључиво стране изворе: 180 докумената Уједињених нација, гомиле оптужница и списа Тужилаштва Хашког трибунала, затим муслиманске и хрватске изворе... Већ ово полазиште, само по себи, сведочи о способности аутора да истражи толике гомиле стране документације и о томе пише. Рекао је: „Ово ми је друга књига“! Својом појавом и казивањем Шкрбић делује смирено, уверљиво и надасве добронамерно! У предочавању злонамерних конструкција у оптужбама, којима су се руководили делиоци хашке (не)правде и политичко пропагандни центри за сатанизацију Срба, аутор је веродостојно показао бројне апсурде и лажи. При том уопште није говорио да злочина није било. Сви подаци из страних извора, које је Шкрбић прецизно анализирао, наводе на претпоставку да је можда неправедно побијено само неколико стотина, а никако осам хиљада муслимана.

Проблем је што овакве доказе не користе званични српски политички, полицијски и судски органи. Још је страшније било чути, од људи присутних на овој промоцији, да се са крајишких гробаља ископавају земни остаци сахрањених и доносе на сребреничко гробље, које се стално повећава. Тиме и лажне оптужбе против Срба расту, а њихови званичници готово ништа не чине да то спрече.

Милан Ливада




Нема коментара:

Постави коментар