Милан Ливада

Милан Ливада

субота, 18. фебруар 2017.

НЕВИЂЕНА ТОРТУРА НАД СРПСКИМ ГЕНЕРАЛИМА

197. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  24.01.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

НЕВИЂЕНА ТОРТУРА НАД СРПСКИМ ГЕНЕРАЛИМА 

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 197. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 16. до 22. 01. 2017. године гледали смо овде у Новом Саду документарни филм Мучни терет подметнуте кривице, а потом забележили тужну и ружну причу о невиђеној тортури над српским генералима. Овај скуп је организовао Савез крајишких удружења из БиХ. Посвећен је био необоривим доказима о лажним оптужбама и пресудама на 25 година робије генералу Новаку Ђукићу из Војске Републике Српске од правосуђа Босне и Херцеговине. Несрећни генерал, који сада живи у Београду, напрасно је оптужен, па експресно осуђен без доказа, да је 25. маја 1995. године са положаја јединице ВРС, којом је командовао, испаљена граната која је у Тузли усмртила више од 70, а ранила око 150 лица. Суд је имао вештачење само једног муслиманског тобожњег експерта који је све наместио и измислио. Доказе, да генерал Ђукић није крив, је више година брижљиво прикупљала експертска група српских војних стручњака и склопила их у одбрамбени досије. У потпуности су њихове налазе потврдили војни експерти Израела и Чешке. Чудно је, да је највише обарања чешког сајта било из Београда, када су објавили њихове налазе.
Остаје да се види да ли ће и у којој мери, овај одбрамбени досије, помоћи осуђеном генералу да, без кривице крив, обори лажну пресуду. Овај догађај нам је повод да подсетимо на невиђену тортуру којој су били изложени српски генерали, после грађанског рата и НАТО агресије на бившу заједничку државу Југославију. Међу њима су и они који су били ангажовани у Војсци Републике Српске Крајине. Посебно се истакао злогласни Хашки трибунал који је понизио и на драконске казне осудио многе часне српске генерале. Најжалосније је у свему томе што српске власти нису помагале, него су одмагале својим војницима - тврде адвокати који су их бранили. Питамо на крају овог осврта: - Да ли ће се било шта променити у односу према нашим генералима?

Милан Ливада


Нема коментара:

Постави коментар