Милан Ливада

Милан Ливада

субота, 18. фебруар 2017.

НЕ ПАДА СНЕГ ДА ПОКРИЈЕ БРЕГ...

199. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за  07.02.2017.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај

НЕ ПАДА СНЕГ ДА ПОКРИЈЕ БРЕГ... 

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 199. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
У недељи од 30. јануара до 05. фебруара 2017. године био је крај једне страшне војвођанске зиме, која је своје зубе показала у минулом јануару. Ради илустрације наводимо да су српски метеоролози рекли да смо имали најхладнији Божић у последњих 70 година - око минус 15 Целзијуса. За све оно што се дешавало тога хладног јануара најбоље одговара она народна мудра изрека: - Не пада снег да покрије брег, него да свака зверка покаже трагове! И би тако у земљи Србији, у јануару 2017. године! Најпоразније је било велико умирање. Прави помор народа! Шефови гробара у Београду и Новом Саду су се и сами чудом чудили, у изјавама у тв камере, да не могу да објасне шта се то дешава, јер досад нису имали тако нешто! Неки медији, гле апсурда, су се запитали: - Нису ли тобоже Божићни и силни други јануарски празници томе допринели великим преједањем и пићем? Додајемо овом још један медијски апсурд, саопштен негде јесенас, да ће и САНУ расправљати о гојазности у српском становништву?! Дакле, не о беди, сиромаштву и глади, него о претераним гозбама и последицама од свега тога!
Нисмо приметили да се ико, у тој медијској слици актуелног српског друштва запитао: - Није ли толики помор народа последица сиромаштва, старости становништва и дејства радијације од НАТО бомбардовања?! Наравно, да таква питања, која живот значе, не могу у јавност, поготово сада када наилазе избори! Нама који битишемо у народу добро знамо да је главни кривац, за све наше недаће, држава која већ дуго функционише лоше. Направила је од својих поданика најсиромашније Европљане! Толико јадне да су у хладном јануару дрва за огрев куповали на кило! Какав стандард могу да имају запослени са двеста-триста евра месечно. Запосленима у прекобројној државној администрацији су смањене плате. Пензионерима је одузет део пензија, који су на тај начин доживели одузимање имовине, а још није враћена ни она отета у комунистичкој ери. Намети државе су прекобројни и неподношљиви за сиромашно становништво какво је српско. Све телевизије су у јануару најавиле да ће држава укинути порез на донације и хуманитарну помоћ. Опорезовано је, дакле, баш све да би држава напунила своју касу, а поданицима како буде, то њу не занима?! Докле тако?

Милан Ливада



Нема коментара:

Постави коментар