Милан Ливада

Милан Ливада

недеља, 30. април 2023.

НИ НА ВАСКРС РАТ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА НИЈЕ ПРЕКИНУТ

481. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 18.04.2023. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина

 

НИ НА ВАСКРС РАТ ПРОТИВ ПРАВОСЛАВЉА НИЈЕ ПРЕКИНУТ       

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 481.  Недељна хроника од Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина.

            У последњој недељи Васкршњег поста од 10. до 16. априла 2023. године, на живот-ном простору православних хришћана, све је било у знаку прославе њиховог највећег празника - Васкрса. Ни на тај дан рат сатаниста и глобалиста против православља није прекинут. И тај детаљ сведочи о неизмерној Словенофобији католичких хришћана против оних који се крсте са три прста. Трагика сукоба о којем говоримо огледа се у чињеници да се на обе зараћене стране налазе православци - Руси и Украјинци. Братоубилаштво је  режирала НАТО алијанса, огрезла у прављењу оваквих крвавих сценарија широм света.             Рат Запада против православља у Европи траје хиљаду година. У последња три века, десила су се три велика ратна похода европских снага против Русије, као последњег бастиона православља. Први је 1812. године предводила Француска, а војсковођа је био Наполеон. Средином 20. века, 1941. године предводник је био немачки фирер Хитлер. Оба похода европских агресора Русија је, уз прекомерне жртве, успешно сломила. Актуелни, Трећи светски рат, преко леђа Украјине против Русије, који је ушао подобро у другу годину трајања, предводи НАТО. Циљ је уништење њеног православља, њене државе по пространству највеће на свету и са највећим планетарним природним ресурсима. Поред рововских борби на више од хиљаду километара дугом фронту, на дипломатском, међу-народном плану дешава се прекрајање политичке карте света, са униполарног, у којем је Америка била господар, у мултиполарни систем равноправних држава, који предводи Кина.

            Медији су споменутим догађајима, сваки из свог угла, посветили дијаментрално супротне експликације, обојене у потпуности ратном пропагандом, у којој свака страна побеђује. Нама је пало у очи, да страдања Срба на Косову, и браће по Христу - Руса и Украјинаца - нису стала ни на Васкрс. Залуд се цео државни врх Србије бавио терором над  Србима на Косову, на десетогодишњицу од потписивања Бриселског споразума, и у пору-кама умиривао српску јавност "да је лопта пребачена у Куртијево двориште", кад је наси-ље настављено. То је у тој мери иритирало нашег шефа дипломатије да је изјавио да При-штина може да ради шта хоће, јер најављују чак и њен пријем у Савет Европе. Сад су се наше надлежне институције белодано увериле: - да НАТО алијанса прво,  против крај-ишких Срба, после и Србије, води непрекидни тридесетогодишњи рат; - да не поштује ништа потписано, па ни оно у Бриселу; - да је за отето Косову изнудила још низ уступака и да не намерава да Србији узврати било шта!? Тако је то кад постоји било какав конфликт са сатанистима и глобалистима!?

 

            Милан Ливада

 


Нема коментара:

Постави коментар