Милан Ливада

Милан Ливада

недеља, 30. април 2023.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА

 

478. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 28.03.2023. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина

 

 ОБЕЛЕЖЕН ДАН СЕЋАЊА НА ЖРТВЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА    

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 478.  Недељна хроника од Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина.

            У недељи од 20. до 26., издвајамо догађај од 24. марта 2023. године када је: - Обележен Дан сећања на жртве Нато бомбардовања. Тога дана у Сомбору је приређена државна комеморација за све невино страдале Србе и припаднике других народа, у агреси-ји НАТО алијансе на све њихове животне просторе широм Балкана. Тај варварски пир хрватских оружаних снага, уз садејство Натових инструктора, над крајишким народом почео је 1991. године у Српској Крајини. Годину дана касније - 1992. рат се пренео и у Босну и Херцеговину. НАТО бомбардовање СР Југославије (Србије и Црне Горе) почело је 24. марта 1999., у којем је учествовало 19 чланица ове алијансе. Тако су избегли Срби из Републике Српске Крајине једини доживели и друго натовско бомбардовање. Пуних 78 дана авијација Нато зликоваца просипала је бомбе, уранијум и хемијске отрове по Србији. Може се рећи да ти Нато напади нису престали ни данас, спроводе се другим средствима, што видимо у  свакодневном терору над Србима на Косову и Метохији.  

            Главна порука са великог скупа у Сомбору је била да је тада умрло међународно право. Међународна заједница је послала НАТО, без одобрења Савета безбедности Уједи-њених нација, да варварски разара државу која није починила никакав међународни прекршај и да бездушно убија њене грађане и децу. Дан раније на РТС-у 1 је приказан док-ументарни филм о вађењу органа Србима уживо, у злогласној жутој кући у Албанији, са којима се трговало. Мада су изостављене најужасније сцене незапамћених злочина мучно је било гледати ту страхоту, после које се намеће закључак да се тако монструозно може поступати само  са Србима. Министарка здравља је на тв говорила да је то био нуклеарни и хемијски рат после којег су букнуле малигне болести. Последице те еколошке бомбе држа-ва слабо санира. Можда такву њену активност за здравље нације, поред осталих препрека,  спутавају бројни српски аутошовинисти. Међу њима предњаче лекари, тобоже врхунски специјалисти, који бестидно тврде да натов уранијум и хемикалије уопште нису отровне.

            Све споменуто белодано сведочи да се над српским родом више од три деценије спроводи паклена агенда глобалиста и сатаниста о уништењу православља. То потврђује и проширење НАТО агресије на Украјину и Русију још 2014. године. За осам година, до отвореног рата између Русије и Украјине 2022., извршена је русофобија и таква  нацифика-ција украјинског режима и доброг дела становништва, на којој јој могу позавидети и Хит-лерови нацисти. Терор, малтретирања и ритуална убиства православних Руса била су свакодневна и језива. Ушло се у другу годину Трећег светског рата, у којем они који су га покренули хоће да збришу православље са лица земље. По свој прилици овај ратни сукоб ће незнано колико потрајати, у којем православни свет наравно жели успех Русије на стварању мултиполарног света. Није Русија Србија да се над њом иживљавају 30 година.

 

            Милан Ливада

Нема коментара:

Постави коментар