Милан Ливада

Милан Ливада

недеља, 2. септембар 2018.

БАШ СВАШТА - ЈОШ ЋЕ ИЗБЕГЛИЦЕ ПОСТАТИ ДОБИТНИЦИ?!

274. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 14.08. 2018.
од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај
БАШ СВАШТА - ЈОШ ЋЕ ИЗБЕГЛИЦЕ ПОСТАТИ ДОБИТНИЦИ?! 

Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 274. Недељна хроника од Гласа Крајине у Војводини за Емисију Завичај.
  У недељи од 06. до 12. августа 2018. године забележили смо баш свашта у изјавама о нашим несрећним крајишким избеглицама. Али, једна је по својој апсурдности надмаши-ла баш све. Тако рече један актуелни званичник из државне институције која тобоже брине о избеглицама: - Највећи губитник у свему је Хрватска?! Невероватно, још ће ти душе-брижници прогласити наше несрећне крајишке избеглице за добитнике! А онда престаје обавеза матичне државе да им помаже! Још ће их, можда, и опорезовати, јер су добитници! Не рече споменути званичник како се троши новац за њихово стамбено збрињавање, који су цинично дали они који су их бомбардовали, убијали и протерали са вековних огњишта. Пишу једне престоничке новине да је тај исти, пошто има утицаја на деобу тога европског поклона, за себе на више локација саградио више кућа! Не мора то да је тачно, јер новине свашта пишу, али где има дима има и ватре.
У тој сфери стамбеног збрињавања избеглица, од респектабилног износа милиона евра, које је дала Европска унија забележили смо 07. августа добру вест. Како је тога дана у више наврата извештавала Телевизија Војводине у два приградска новосадска насеља градиће се 428 станова за избеглице. У Ветернику је постављен камен темељац за 276 станова, који ће већ догодине бити усељиви. А онда је градоначелник Новог Сада "у причи у камеру" најавио да ће се још 152 стана градити у суседном Футогу. Снимљене су и две три породице, које су изјавиле да су пресрећне што ће најзад престати да буду подстанари. Са реченицом две, не баш јасним, огласила се и представница ЕУ, која финансира подухват. Тиме је задовољена тзв. транспарентност, како се то модерним политичко пропагандним језиком каже.
Нешто овај хроничар није запазио да је тв извештач посебно нагласио да су то стан-ови за српске крајишке избеглице. Пре коју годину шушкало се у чаршији да ће та зграда у Ветернику бити за избеглице из муслиманских држава. Па, и они су избеглице, забога! - резоновали су покрајински и градски званичници на критике и питања да ли је то истина. Јер, новац је Европа наменски дала за стамбено збрињавање крајишких избеглица! Тако нам остаје да чекамо све до усељења новоизграђених станова, када ћемо видети ко су њихови стварни корисници.

Милан Ливада



Нема коментара:

Постави коментар