Милан Ливада

Милан Ливада

понедељак, 1. фебруар 2021.

КАД БИ БОГОЈАВЉЕЊЕ НАЈАВИЛО ИЗЛАЗ ИЗ КОРОНА СИСТЕМА?!

 

382. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 19.01.2021. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина"

 

КАД БИ БОГОЈАВЉЕЊЕ НАЈАВИЛО ИЗЛАЗ ИЗ КОРОНА СИСТЕМА?!  

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 382. Недељна хроника из Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина".

            У недељи од 11. до 17. јануара 2021. године у хроници о погубном дејству пандемије ковида-19, која се премијерно емитује на Богојављење, медитативно смо се запитали: шта би било  кад би се на овај велики хришћански празник, на било који начин, најавио излаз из корона система?! Тај корона систем траје више од годину дана, постао је неподношљив и ваљда нас  само нека божанска сила може спасити од овог зла.  Међутим, одавно је јасно да нама оваквима какви јесмо ни Бог не може помоћи! Није то само наш усуд већ је цела планета захваћена мистичном пандемијом која се кроз пропаганду твораца овог биолошког рата представља као да је смак света! Зна се да у сваком рату, а овај актуелни је у свему тајанствен, прво страда истина. Свакодневно кљукање људи путем масмедија обиљем дезинформација, како је тобоже корона вирус неукротив, излуђује масе и ствара безизлазну конфузију. Уз то је заустављањем привреде и стављањем целих држава у карантин повећано сиромаштво и егзистенцијални страх маса. На другој страни креатори оваквог стања згрћу нове милијарде прихода и остварују паклену замисао да целокупно светско богатство буде у поседу релативно малог броја мултимилијардера.

            У српском друштву, иако признају невољно да се мере Кризног штаба поштују и да епидемија лагано опада, надлежни инсистирају на постојању ковид система. Изричу и самопохвале да су они најбољи у заштити од короне, посебно сада у вакцинисању и да имају највећи привредни раст. Таквом реториком и контролом медија не говори се о новим наметима на грађане у бројним поскупљењима и високим порезима. Тако је изазван протест радника на компјутерима који раде за стране послодавце. Тај сектор није био законски регулисан, па сад држава хоће ретроактивно да им наплати порез од 2015. године. На тај начин обрачунато је једном посленику шест милион пореза. Водећи владини функционери прихватили су дијалог са компјутеристима, па ће можда доћи до неког разумног опорезивања. Да у сектору пореза влада несхватљива ароганција пореских органа уверио се и аутор овог осврта. Имао сам уредно регистровано Удружење грађана Завичајна група Крајина Војводина од 2011. године. Крајем 2020. дошао сам у Агенцију за привредне регистре за брисање удружења из ове евиденције. Кажу требају уверења пореских органа Републике и Града Новог Сада. Од Републике нисам имао никаква пореска задужења, али су ме новосадски порезници изненадили шиканом. Кажу да шест година нисам платио еколошки порез. Питам: - Зашто ми нисте послали пореско задужење шест година? Одговарају: - Нисте пријавили порез! Питам: - Како да пријавим кад нисам знао? Ригидно одговарају: - Били сте дужни да пријавите. Добијам решења: за 2015, 2016, 2017. и 2018. платио сам нешто мање од 900 динара за сваку годину, а за 2019. - само 1,97 динара, а за 2020. годину 36 динара. Какав је то начини обрачуна?! Добро то је сића, али и приватници су протествовали да не могу да плаћају силне намете!

 

            Милан Ливада    



Нема коментара:

Постави коментар