Милан Ливада

Милан Ливада

понедељак, 1. фебруар 2021.

СТРАДАЊУ СРПСКОГ РОДА НИКАД КРАЈА

 

378. Недељна хроника  за Радио Фрушка гора, за 22.12.2020. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина"

 

СТРАДАЊУ СРПСКОГ РОДА НИКАД КРАЈА

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 378. Недељна хроника из Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за емисију "Завичај - Слободна Крајина".

            У недељи од 14. до 20. децембра 2020., настављамо нашу хронику о рату са корон-ом - невидљивим непријатељем чија агресија не посустаје већ се умножава у разним облицима. У минулом 20. веку Срби су грдно страдали у три стравична светска рата: Први и Други су трајали по четири - пет година сваки, док је НАТО агресија за 70 дана нанела ратну штету од које се не можемо никада опоравити. Тешке ратне ране наносе се српском роду ево на смени друге и треће деценије 21. века. Страдању српског рода никад краја. Последице овог рата са короном већ су катастрофалне, а исход се никако не назире. Шире се гласине да из Велике Британије стиже нови, вишеструко опаснији сој ковида - 19.   Кризни штаб у Србији драматизовао је ситуацију уочи највеће српске крсне славе Светог Николе. Апеловао је на српске домаћине да славско окупљање сведу на породицу, а евентуално да им у госте додју само најближи рођаци. Десило се неочекивано да је шеф стручног дела Кризног штаба др Кон похвалио српске домаћине што су испоштовали њихове препоруке и достојанстено у породичном амбијенту славили. То је једна од ретких похвала српском народу, који се углавном критикује како не поштује своје предводнике. Сад се опет упозорава на могуће последице од славља за Нову годину и Божић. Све у свему рат са короном букти у сваком погледу и људи су већ зловољни и слуђени од сталних претњи и неизвесности докле ће овај пакао да траје.

            Друга српска стрепња, уз корону, коју смо спомињали у нашим хроникама, била је оправдана. Радило се о исходу председничких избора у Америци. Већ су највиши званичници најавили да ће се злогласна Медлин Олбрајт укључити у преговоре Србије са Косовом. Сећамо се њених негаторских ставова према Србима у припремама, током и после НАТО агресије. Почиње, дакле, владавина Бајдена и  њеног експонента Олбрајтове а обоје су  одбојни према српском питању. За очекивати је да следи појачан притисак на српску владу да се одрекне Косова и да стално даје нове уступке које намеће страни фактор. Уз све невоље ево и једне нове, болне и тешко прихватљиве за све оне који држе до националног и државног достојанства.

 

            Милан Ливада




Нема коментара:

Постави коментар