Милан Ливада

Милан Ливада

четвртак, 23. март 2023.

НАТО АЛИЈАНСА НЕ ПОШТУЈЕ ДОГОВОРЕ И ПОТПИСАНЕ УГОВОРЕ

 

475. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 07.03.2023. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина

 

 НАТО АЛИЈАНСА НЕ ПОШТУЈЕ ДОГОВОРЕ И ПОТПИСАНЕ УГОВОРЕ

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 475.  Недељна хроника од Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина.

            У недељи од 28. фебруара до 05. марта 2023, на почетку друге године Трећег свет-ског рата, бележимо како НАТО алијанса не поштује договоре и потписане међународне уговоре. Ради се о Кумановском споразуму и Резолуцији Савета безбедности УН 1244 донетих после НАТО агресије на СР Југославију и ампутације Косова. Готово је идентична  ситуација са Минским споразумом потписаним 2014. године после НАТО агресије на Украјину. Русија ту годину узима као почетак агресије на њен простор, надајући се да ће применом споменутог акта ратну кризу решити мирним путем. Међутим, НАТО је поста-вио свој режим на кормило Украјине и у наредних осам година трајао је терор над руским становништвом, нарочито у Донбасу. Истовремено је украјинска војска темељито припре-мана за удар на Москву. За то време потписници Минског споразума су тобоже тражили модалитете за његову примену, купујући време да се максимално припреме за удар на Москву. Ту дволичност и лицемерство су недавно признали бивши украјински лидер Порошенко и чувена Меркелова. Тиме су разоткрили њихове арогантне и лажне наступе у преговорима и подцењивачки манир према православцима, да не поштују ни усмене договоре, ни потписане међународне уговоре и споразуме са њима.

            Тако изгледа нихилизам и ароганција манифестована у претходне три деценије у НАТО агресијама од Крајине до Русије, из нашег крајишког угла. Република Српска Крај-ина је била прва тотална жртва у натовском походу на уништење православља. У најдрас-тичнијим геноцидним облицима Хрватске оружане снаге, у садејству са НАТО инструкто-рима, у грађанском рату од 1991 - 1995. године, чиниле су злочине над српским крајишким народом, иако су тај простор тобоже штитиле мировне снаге УН. Ниједне мировне иници-јативе, а било их је више, без објашњења су одбијане. Без објаве је 1995. године, са преко- мерно бројном војском нападнут југозападни простор РСК. Методом спаљене земље и стравичним злочинима над затеченим старцима и немоћним људима пустошен је наш исконски завичај. Злочини су чињени и над избегличким колонама. Вођени завичајном културом сећања и причом о отетој родној Крајини, не можемо да разумемо да у полити-чком јавном дискурсу и медијској сфери овде у матици има циничних клевета на избегли крајишки народ и његову војску.

            Што се тиче ампутираног Косова и односа агресора према свим споразумима о његовом статусу на делу су, такође, нихилистички манири. Ниједан акт током двадесето- годишњег трајања оваквог стања од стране Брисела и Приштине се не поштује. Штавише, Србија је учинила многе, додатне уступке у односу на првобитне потписане споразуме. Пошто ни немисле да истински било шта учине од онога што су потписали супротна страна увек испоставља нове захтеве. И тако у недоглед!

 

            Милан Ливада

 

 

 

Нема коментара:

Постави коментар