Милан Ливада

Милан Ливада

субота, 28. јануар 2023.

УБИЈАЊЕ ПРАВОСЛАВЉА И НА БОЖИЋ ОД КРАЈИНЕ ДО РУСИЈЕ

 

469. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 10.01.2023. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина

 

УБИЈАЊЕ ПРАВОСЛАВЉА И НА БОЖИЋ ОД КРАЈИНЕ ДО РУСИЈЕ

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 469. . Недељна хроника од Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина.

            У тронедељном раздобљу од 19. децембра 2022. до 08. јануара 2023. године на свет-ској политичкој, друштвеној, а нарочито на медијској сцени доминантна тема је била уби-јање православља и на Божић од Крајине до Русије, гледајући из нашег српског крајишког угла. Крајишког зато што смо ми први доживели НАТО агресију и осетили бес и мржњу сатаниста и глобалиста баш према свему што је православно. Република Српска баш ових дана, 08. и 09. јануара, обележава своју Славу Светог Стефана и Дан државности, а била је прва бомбардована од НАТО алијансе. Срби Крајишници, из Републике Српске Крајине су  два пута бомбардовани. Први пут, када су НАТО инструктори, у грађанском рату помагали Хрватској у борбама против Војске РСК, а нарочито у завршници 1995. године, када је њихова авијација директно бомбардовала војну инфраструктуру и српске цивиле, чиме је  учествовао у етничком чишћењу библијских размера. Други пут су избегли Срби Крајиш-ници бомбардовани 1999. године у НАТО  агресији на СР Југославију.

            Мислили су тада надмени натовци, из униполарног света који предводи Америка, да ће им бити довољна недеља дана да покоре Србе. Без одобрења Савета безбедности УН и без објаве рата почела је НАТО агресија на СР Југославију 25. марта 1990. године. Трајала је 78 дана. Под називом немилосрдни анђео, што је било сатанско алудирање на наше православље, варварски немилосрдно су разарали Србију, убијали цивиле: децу, жене, старце и сво становништво редом под циничним глобалистичким изговором да је то колатерална штета. Српска војска је пружила достојанствен отпор, што су агресори казнили затирањем војске и топљењем њеног солидног наоружања. Испоставило се да је, поред демонстрације силе, та агресија била вежба за Русију.

            Када је руски патријарх Кирил замолио да се за Божић, 07. јануара 2023, прогласи примирје, а Путин одмах потом наредио да прекид рата траје 36 сати, Зеленски је узвратио одбијањем и коментаром да је за Украјину Божић био 24. и 25. децембра 2022. године. Тиме је негирао право Русима, који су држављани његове земље, да славе Божић. Шта-више, Зеленски је отео Кијевску лавру, која је у саставу Руске православне цркве и у њој је службу имала Украјинска расколничка црква. На фронту је наредио нападе на све пункт-ове и тиме двотруко убијао православље: војнике и цивиле и духовност.

            Код нас на Косову, које нам је НАТО ампутирао и баш сад, због Русије, врши жест-ок притисак да Србија призна ту лажну државу. За Бадњи дан тамошњи безбедњаци су из ватреног оружја упуцали дечака, готово на смрт, а нешто старијег момка тешко ранили зато што су носили бадњак. Истог дана на повратку са литиргије из цркве група албанских претукла српског дечака и нанела му тешке повреде.  Наши званичници који се оглашавају тим поводом не говоре да је то убијање православља, као да не знају да је то у агенди НАТО алијансе.

 

            Милан Ливада

 

Нема коментара:

Постави коментар