Милан Ливада

Милан Ливада

петак, 2. фебруар 2024.

САМО НАМ ЈЕ ЈОШ ТО НЕДОСТАЈАЛО У УНИШТЕЊУ ПРАВОСЛАВЉА

 

483. Недељна хроника за Радио Фрушка гора, за 09.05.2023. од

Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина

 

САМО НАМ ЈЕ ЈОШ ТО НЕДОСТАЈАЛО У УНИШТЕЊУ ПРАВОСЛАВЉА      

 

            Желимо добро вече поштованим слушаоцима Радија Фрушка гора. Ово је наша 483.  Недељна хроника од Хронике двовековних веза Крајине и Војводине за Емисију Завичај Слободна Крајина.

            У двонедељњим догађањима, која смо пратили за нашу Хронику од 24. априла до 07. маја 2023. године, десило се нешто страшно што смо означили у наслову нашег осврта: - Само нам је још то недостајало у уништењу православља!? Стигао нам је американизам оличен у најбруталнијој криминалној форми, у два случаја масовних убистава: - Прво, у  једној основној школи у Београду и, друго, на подручју Младеновца и Смедерева! Кредибилни аналитичари преко друштвених мрежа су јавили, да су се ток ове тешке трагедије и потоња понашања свих актера, одвијала по препознатљивом америчком сценарију масовних убистава, каква су малтене свакодневна у америчком друштву.

            На српском животном простору Натовска америчка и европска насиља трају дуже од три деценије. Почела су у последњој деценији 20. века, када је НАТО алијанса кренула у разбијање бивше Југославије и уништење православља. У том првом налету страдали су Срби на Западу, посебно Српска Крајина, која је имала највеће жртве у људству, да би 1995. године целокупно становништво било прогнано са вековних огњишта. Вежбајући за напад на Русију, Запад је 1999. извео НАТО агресију на трећу Југославију (Србију и Црну Гору), када је ампутирао Косово и Метохију. Отада српски народ, у јужној покрајини Србије, више од две деценије живи у најцрњем гету под непрестаним терором Шиптара. Тај притисак је баш у ово време ескалирао, када Америка и Европа траже да Београд призна лажну државу Косово. У овом периоду који посматрамо било је каменовања Срба са београдским таблицама, али и тамошњег српског народа, са намером да их протерају, као некад Србе Крајишнике.

            Натовци су после Србије, још 2014. године кренули на Русију, обарањем легалне и легитимне владе у Кијеву. Тада је Украјина, под владом коју су Американци наметнули, прихватила да за њих ратује против Русије. Осам година је под надзором НАТО инструк-тора припремана јака армија, грађена ратна инфра структура, спровођена русофобија и нацификација Украјинаца, уз стравичан терор над руским становништвом, а све то ради напада на Русију. Кад је Русија закључила да је рат неминован ударила је прва у фебруару 2022. године. Тако више од годину дана траје Трећи светски рат између Русије и НАТО алијансе која је дошла да уништи последњи бастион православља. У ствари, више од три деценије траје та НАТО агресија од Крајине до Русије, у којој су Срби доживели и сваким даном бележе нове тешке губитке у људству. Трагедија у међусрпским масовним убистви-ма током прве декаде овогодишњег маја, само умножава на српској страни људске жртве у походу сатаниста и глобалиста да униште православље.

 

            Милан Ливада

Нема коментара:

Постави коментар